Inštrukcije elektrotehnikeKo sem se odločil za poklic elektrotehnika, nisem kaj prida razmišljal o tem, kaj si dejansko želim početi v življenju. Na srednjo elektrotehnično šolo sem se vpisal predvsem zato, ker sta se tja vpisala tudi dva moja prijatelja, in ker se mi je zdel to poklic »za moške«. Kljub temu, da v osnovni šoli težav z znanjem nisem imel, pa so se v srednji kmalu pojavile in potrebne so bile inštrukcije elektrotehnike, ki sem jih našel na go-tel.si/instrukcije/elektrotehnika.php.

Sprva je za inštrukcije elektrotehnike nameraval poskrbeti mamin brat, ki je ravno tako elektrotehnik. Žal je od njegovih šolskih let že daleč in četudi v službi znanje s tega področja uporablja v praksi, je imel pri teoriji kar precej težav oziroma mi stvari ni mogel razložiti tako, da bi kaj odnesel. Zaradi tega smo za inštrukcije elektrotehnike nato najeli študenta elektrotehnike, ki je obiskoval isto srednjo šolo kot jaz. Njegovo znanje je bilo veliko bolj sveže, pa še istega učitelja sva imela, zato je točno vedel, kaj ta zahteva in kakšno znanje pričakuje.

S pomočjo inštruktorja mi torej uspeva, da imam tudi pri elektrotehniki zadovoljivo oceno, prepričan pa sem, da inštrukcij ne bom več potreboval dolgo – odločen sem namreč, da po srednji šoli elektrotehnike ne bom študiral, saj ta ni zame. In ja, našel sem poklic, ki me veliko bolj veseli.