Če imate vprašanja ali skrbi glede intimnega predela, se zaupajte strokovnjakom. Najbolje je, da greste čim prej h ginekologu, da ne bo prepozno. Morebitne zdravstvene težave je najbolje odkriti v zgodnjih fazah, ko so te v večini primerov zagotovo ozdravljive. Če s pregledom odlašate, se vam lahko zdravstveno stanje poslabša, kar zagotovo ni varno. Zato se odpravite na ginekološki pregled, saj boste na ta način zagotovili celovito skrb za svoj reproduktivni sistem. Ginekologija je namreč eno redkih področij medicine, ki z enostavnimi in rednimi pregledi, učinkovito pride do odkrivanja sprememb.

ginekološki pregled

Ginekološki pregled je lahko preventivne ali kurativne narave, prav tako pa je lahko namenjen nosečnicam oz. ženskam, ki si želijo zanositi. Tovrsten pregled je torej izjemno pomemben, saj skrbi za zdravstveno varstvo žensk v vseh starostnih skupinah. Kadar je ambulanta urejena v prijetnem ambientu in je osebje prijazno, toplo in strpno, je lahko ginekološki pregled vse prej kot neprijeten. Poleg tega pa je pomembno še, da je ordinacija opremljena z najsodobnejšo medicinsko opremo, ki zagotavlja optimalne pogoje za opravljanje kvalitetnih pregledov. V ginekološki kliniki se navadno izvaja več pregledov, kot so ultrazvočni pregled žensk, ultrazvočni pregled nosečnice oziroma ploda, specialistični ginekološki pregled, preventivni odvzem PAP brisa ter preventivni pregledi dojk. Tovrsten ginekološki pregled je usmerjen v zdravje žensk in zarodkov, poznamo pa tudi estetske posege na področju ginekologije.

Ginekologija je torej usmerjena v preventivo in kurativo, a je vse pogostejša tudi estetska ginekologija. V ginekoloških ambulantah so mogoči različni estetski posegi, kamor sodijo pomlajevanje nožnice z laserjem, lasersko zdravljenje stresne inkontinence, ki rešuje težave z uhajanjem urina ter labioplastika, slednje je manjši kirurški poseg, s katerim se odstrani ali preoblikuje del malih sramnih ustnic. Zanimanje za estetsko vejo ginekologije narašča, zato so tovrstni posegi vse pogostejši. S takšnimi posegi pa samozavest posameznic dokazano narašča.