Dobro je navajat naše otroke, da so čim več zunaj, da spoznavajo naravo, da pridobivajo motorične sposobnosti ter druge spretnosti. Znotraj se ne morejo spopadat z plezanjem ali skakanjem prek različnih ovir. Ampak to jih moramo navajat že kot majhne otroke, da so potem vedno več zunaj in ne notri pri televiziji. Pomagajo jim lahko samo razna igrala, da se zaposlijo in nekaj doživijo.

zunanja igrala

Nekateri otroci že v vrtcu spoznajo zunanja igrala in se z njimi spopadejo. Že kot majhni naj spoznajo različne tehnike plezanja in drugih sposobnosti. S čim se bodo zunaj zamotili oziroma zaigrali, če ne bodo imeli ničesar. Postalo jim bo dolgčas in seveda bodo hoteli gledat televizijo ali računalnik, kar pa ni v redu. Zato se starši odločite za zunanja igrala, ki bodo otroke vzpodbujale k igri in postali bodo bolj spretni ter iznajdljivi. Seveda, ko so še majhni in jih še ne moremo samih pustiti, se z njimi poskušajte čim bolj zabavati. Ne se bat, da vas gugalnica ali tobogan ne bosta zdržala.

Zunanja igrala niso namenjena za eno ali dve leti, so kar za precej dlje. Otroci se jih ne bodo naveličali, še ko bodo končali osnovno šolo se bodo še hoteli zibat. Ni škoda denarja, da se starš odloči za zunanja igrala, ki lahko zajemajo kar velik del dvorišča. Seveda odvisno je za katero se bomo odločili in koliko smo zmožni plačat. Tudi vremenski pojavi vam igral ne bodo uničili, ker če kupite lesena igrala so zaščitena s premazom. Prav tako se otrok ne more poškodovati oziroma ne bo dobil od lesa skalo v prst. Lahko kupite tudi kombinirano s plastiko ali samo plastična. Poglejte malo na spletno stran, ki sem vam jo zgoraj prilepila in se odločite eno od igral za svojega otroka. Ko jih ne boste več res potrebovali, lahko komu podarite, ki si ne more privoščiti.