Danes so jezikovni tečaji zelo hiter način učenja tujih jezikov, sploh če tega primerjamo z ostalimi metodami, katere imamo na voljo. Sploh pa so učinkoviti jezikovni tečaji Karnion, ti so edini v Sloveniji, ki že kar od leta 1919 uporabljajo metodo učenja tujega jezika v stanju alfa, katerega dr. Lozanova skupaj s tehnologijo spodbujevalnika možganov z rumeno svetlobo spodbuja. Torej je sedaj vsekakor vprašanje, zakaj bi namreč uporabljali starejše lahko bi rekli tudi zastarele in precej počasne metode učenja, čepa imamo na voljo jezikovne tečaje, ki nas do našega cilja pripeljejo kar do 4x hitreje, kar pa seveda pomeni, da boste v teh 40 urah si prihranili kar 200 ur konvencionalne metode, kar je pa zares ogromno.

jezikovni tečaji

Karnion jezikovni tečaji potekajo 8 ur na dan po osebi, torej samo ena ura tedensko, ostale konvekcionalne metode, pa od vas zahtevajo od 2 do 3 ure tedensko. Ravno tako pa Karnion jezikovni tečaji potekajo samo do 5 tednov, medtem ko konvekcionalne metode tudi do 133 tednov, kar je pa zares noro veliko razlika.

Zgoraj omenjena tehnologija spodbujevalnika možganov z rumeno svetlobo, nam pomaga tako, da ta zniža frekvence našega možganskega valovanja, to pa nas hkrati pripelje do stanja pozornosti. Zaradi tega pa se vam bo tudi z lahkoto aktiviral vaš dolgoročni spomin, ta pa vam bo seveda omogočil, da teh naučenih vsebin ne boste tako zelo hitro pozabili. Skratka barve so precej pomemben del zunanjih informacij, katere sprejemajo naši možgani po vidnih poteh. Torej isto kot nekateri znani primeri iz življenja, naprimer rdeča barva v telesu nam sproži alarmno reakcijo, ta pa nam poveča izločanje noradrelina, dopamina, adrenalina in pa tudi stresnih hormonov. Poveča pa se nam tudi mišična aktivnost, krvni tlak in pa tudi srčna frekvenca. Rumena barva pa nam predstavlja ravno obratno, torej namesto nevarnosti, nam da pove, da moramo biti pozorni. To pa nam omogoča razumsko odločanje in seveda tudi učenje z jezikovni tečaji.