Zavod za zaposlovanje je lahko javna ustanova ali pa zasebna, kjer se stikata ponudba in povpraševanje po delu. Na tem kraju se največkrat objavlja zaposlitve ter iskalci zaposlitve iščejo delo zase ali za druge. Veliko kakovostnih podjetij in zaposlitev boste našli na tej povezavi https://www.deloglasnik.si/zavod-za-zaposlovanje/, kjer se lahko prijavite tudi na novice in pošiljali vam bodo nove priložnosti za zaposlitve kar na vaš elektronski naslov. Udobno in hitro ter učinkovito. Danes se več ali manj povsod prijavljate na zaposlitev preko elektronske pošte. Zelo redko pisno. Izberite pa tak zavod za zaposlovanje, kjer bodo res kakovostni delodajalci, da dobite tako službo in zaposlitev, ki si jo res tudi zasluzite.

zavod za zaposlovanje

Republiški zavod za zaposlovanje objavlja največ del, vendar jih nikoli ne preverja in tam so vsi delodajalci, dobri in slabi, tako da ni varno iskati samo na tem mestu zaposlitev. Če ste brez dela, se sicer boste mogli tja najprej prijaviti, vendar svetujemo ,da se prijavite tudi na druge zavode, predvsem zasebne, ki ponujajo kakovostne delodajalce. Ne prijavljajte se na vse zavode in na vse oglase. To je zguba časa. Zelo pozorno izberite zavod za zaposlovanje in tudi se pozorno posvetite vsakemu oglasu posebej.

Tudi, če ste navdušeni, prespite in še enkrat premislite, začutite delovno mesto in organizacijo, ter se poglobita v CV ter spremno pismo. Če vas delodajalec ne bo začutil, potem ne bo nič iz tega. Kakovosten zavod za zaposlovanje pa vas lahko obravnava tudi individualno in vas poveže s pravimi podjetji, ker vedo, kdo povprašuje in kdo se je obrnil nanje za iskanje kadra. Telefon v roke pa pokličite svetovalca na zavodu in vaša zaposlitev bo v kratkem rešena.

Vsekakor se morate najbolj sami potrditi tako, da ste na trgu dela konkurenčni, imate dovolj izobrazbe, izkušenj in referenc. Če pa ste začetnik, pa vam bo svetovalec pomagal, kako se prijavite na dobra delovna mesta.