Živimo v svetu, kjer so finance, posojila in krediti neprestano na meniju. Uporabljajo pa se za različne potrebe, tako stanovanja kot tudi hiše, financiranje šolanja, rast podjetja, potovanja ali pa zgolj za življenje. Krediti so torej nekaj, kar ima skorajda vsak izmed nas. Ker so se tako razširili, pa je v zadnjem času vse več tudi raznovrstnih tveganj in neljubih finančnih posledic. Da bi se temu izognili, je ključnega pomena ustrezno zavarovanje kreditov. Na tak način lahko namreč popolnoma enostavno zavarujete sebe in svoje premoženje ter zmanjšate tveganje.

V kolikor o sklenitvi zavarovanja kreditov že razmišljate, je pravi naslov za vas zavarovalnica PRVA, kjer ponujajo zavarovanje kreditov kar v povezavi z življenjskim zavarovanjem. Preberite si več o tem podjetju in njegovi ponudbi.

Če ste med tistimi, ki ne vedo točno, zakaj bi bilo potrebno zavarovati svoje kredite, pa v nadaljevanju predstavljamo vse lastnosti in prednosti zavarovanja kreditov.

Zavarovanje kreditov

Kaj je zavarovanje kreditov?

Za začetek razdelajmo, kaj sploh pomeni zavarovanje kreditov oziroma komu je namenjeno.

Pri zavarovanju kreditov govorimo o konceptu, ki posojilojemalcem kot tudi posojilodajalcem omogoča, da se neka posojilna transakcija dodatno zavaruje. Gre torej za nekakšno zaščito s strani zavarovalnice. Ta zaščita posojilojemalce zavaruje pred nezmožnostjo odplačevanja kredita, posojilodajalcem pa omogoča zmanjšanje tveganja neplačil ter ohranjanje finančne stabilnosti.

To je na primer izredno priročno v primeru nepredvidljivih dogodkov, ki lahko privedejo do finančnih težav in nezmožnosti odplačevanja. Vsem se lahko namreč zgodi, da v določenem času niso zmožni plačevati kredita. Kar pa še ne pomeni nujno nekaj negativnega. Zmožnost neplačevanja se lahko pojavi tudi popolnoma po tuji krivdi, ko recimo pride do slabšega poslovanja, izgube službe, nenadnega zaprtja podjetja ali pa bolezni.

In v primeru, da je ta oseba ali podjetje ob sklenitvi kredita sklenila tudi zavarovanje kreditov, se v takšnih situacijah to lahko popolnoma enostavno reši. Finančne skrbi, stres in strah posojilojemalcev za njihovo premoženje pa je tako čisto odveč.

Zavarovanje kreditov

Zakaj je dobro zavarovati kredite z življenjskim zavarovanjem?

Ne gre pa samo za finančno varnost in zmanjšanje tveganja. Zavarovanje kreditov ima veliko povezavo tudi z življenjskim zavarovanjem. V primeru, da nimate urejenega življenjskega zavarovanja za primer naravne ali nezgodne smrti in prav tako nimate urejenega zavarovanja kreditov, se lahko namreč hitro pojavijo težave.

Če pride recimo do nenadne bolezni ali smrti in nimate urejenega ustreznega zavarovanja, bodo vaši dolgovi še vedno ostali neodplačani. Zavarovalnica pa na tak način stroškov posojila ne bo krila. To pomeni, da ga bodo morali posledično odplačevati vaši bližnji ali pa se bodo pojavile težave s premoženjem. Ker pa vašim bližnjim seveda ne želite povzročati dodatnega stresa in finančnih težav, je zato bolje, da si zavarovanje že predhodno uredite.

Zavarovalnica PRVA se je zato odločila, da ravno za takšne primere ponudi možnost zavarovanja kreditov z življenjskim zavarovanjem. Tako boste zavarovani za primer smrti, bodisi naravne ali nezgodne. Hkrati pa bo zavarovana tudi vaša družina ter bo poskrbljeno za poplačilo vaših kreditov. Kako pa torej ta vrsta zavarovanja deluje oziroma za koga je primerna?

Kaj vse ponuja življenjsko zavarovanje PRVA Varnost?

Gre za življenjsko zavarovanje PRVA Varnost, katero deluje kot načrt zavarovalne zaščite in je namenjeno predvsem družinam oziroma vašim bližnjim. S tem zavarovanjem jim boste namreč v najtežjih trenutkih zagotovili izplačilo dogovorjene zavarovalne vsote oziroma finančna sredstva za nadaljno življenje.

Na tak način vaši bližnji, recimo otroci, v primeru vaše smrti ne bodo utrpeli finančnih posledic ali izpada dohodka. Prav tako pa jim ne bo potrebno plačevati dodatnih stroškov oziroma kriti vaših morebitnih dolgov. Zaradi finančnih sredstev, ki jih bodo pridobili s police za zavarovanje kreditov, jim boste omogočili preskrbljenost in ohranjanje življenjskega standarda, kot so ga imeli prej. Hkrati pa jim bo to prihranilo nepotreben finančni stres. Še naprej bodo lahko normalno živeli ter vzdrževali hišo, stanovanje ali druge nepremičnine.

Za koga je primerno življenjsko zavarovanje PRVA Varnost?

Zaradi teh lastnosti je zavarovanje kreditov primerno praktično za vse od 18. do 70. leta starosti. Še posebej primerno pa je za tiste, ki imajo družino in želijo poskrbeti za njihovo finančno varnost.

Priporoča se tudi vsem, ki najemajo posojilo ali pa morebiti razmišljajo o tem in potrebujejo zavarovanje kredita ali dolgov. Izredno prav pa lahko pride tudi lastnikom podjetij ali posameznikom, ki se nahajajo na pomembnih funkcijah. Na tak način lahko zavarujejo svoje podjetje in ohranijo uspešno poslovanje.

Zakaj torej še odlašate? Posvetujte se s strokovnjaki pri najbolj osebni zavarovalnici PRVA ter sklenite zavarovanje kreditov. Zaščitite sebe, svoje premoženje in predvsem svoje bližnje. Naj vaši dolgovi postanejo skrb zavarovalnice, vaše življenje pa lepo in brez finančnih skrbi.