Temperature morjaKadar se odpravljate na morje, se Vas večina sprašuje ali je voda topla? Če vas zanima kakšna je temperatura morja, si oglejte spletno stran http://www.vremehrvaskatakoj.com/temperatura-morja/, kjer Vam je na voljo satelitska slika morja po celi Evropi in njegova temperatura.

Temperatura morja ni seveda enaka po vseh morjih na svetu, temveč je odvisna od morskih tokov. Temperatura morja je najvišja v severozahodnem delu Atlantskega oceana. Zaradi ogromne površine morja se temperatura morja, izredno počasi spreminja, v primerjavi z zrakom. Morje se segreva seveda zaradi vpliva sonca. Ponavadi se segreje samo morska gladina. Temperatura v globini se niža zato, ker svetloba ne more prodreti tako globoko pod vodo. V globini pod 250 metrov je samo tema, v globini 100 m, pa najdemo samo še modro svetlobo.V srednjem toplem pasu je seveda temperatura morja najvišja konec poletja. To je avgust in september. Najnižjo temperaturo pa lahko pričakujete šele konec zime. To so največje značilnosti pri temperaturi morja. Temperatura morja je v tropskem predelu oz. v vročem pasu in seveda v polarnem pasu praktično ista in se ne spreminja.

VremeHrvaskaTakoj.com, Vam poleg temperature morja ponuja tudi, temperaturo zraka, zračni tlak, vremenske napovedi za 7 dni, za 3 dni, trenutne razmere in biometeorološko napoved. Več informacij si lahko ogledate na zgornji povezavi.