Vinodolska dolina je eno boljših izhodišč za jadralno padalstvo v bližini obale jadranskega morja.

Dolina se razteza od Križišća , do Novega Vinodolskega  v zaledju morske obale in je popolnoma neupravičeno zapostavljena v primerjavi s kraji ob jadranski obali, ki imajo že daljšo turistično tradicijo. Na veselje Vinodolcev se zadnje čase tudi Vinodol razvija v turistično destinacijo s precejšnjim potencialom. Na voljo imajo več smeri razvoja turizma, od aktivnega preživljanja prostega časa, kulturnega turizma, do »navadnih« počitnic. Vinodol je odličen tudi za goste, ki jim povšeči poletna gneča in vročina v turistično prenatrpanih destinacijah na obalnem področju. Gostom je všeč, da čez dan lahko uživajo v lepotah obale, spočiti pa se odpravijo v hlad Vinodola.

V turistični ponudbi Crikvenice je tudi skok s padalom v tandemu. Ponujajo dve vrsti poletov: panoramske polete na višini osemsto do devetsto metrov nadmorske višine in »termalne polete«, kjer ob izkoriščanju ugodne termike letite na višinah od  tisoč petsto do dva tisoč metrov nadmorske višine. Na teh višinah lahko, če imate malo sreče, jadrate skupaj s planinskim orlom, oziroma beloglavim jastrebom. Obe veličastni ptici sta seveda zaščiteni, zato ju ne smemo vznemirjati.

skos s padalom

Vzletišče nad Tribljem nudi čudovite poglede na cel Kvarner, od Rijeke, do otokov Cres in Krk in celotne Vinodolske doline, na severu se odpre razgled tudi na Gorski kotar. Zelo priljubljeno je tudi med slovenskimi jadralnimi padalci, saj je od Ljubljane oddaljeno samo slabi dve uri normalne vožnje, Skok s padalom v Vinodolu nudi obilo čudovitih pogledov. Lep pogled je tudi na tribaljsko jezero, ki je znano po ribolovu na krape. Nad Vinodolom kraljuje obnovljen grad Frankopanov, stare hrvaške plemiške rodbine.

Skok s padalom v Vinodolu je neponovljivo doživetje, mešanje gorskega in morskega zraka poskrbi za odlične termične pogoje. Zaradi tega lahko jadralni letalci dosegajo izjemne višine in posledično tudi zelo dolge polete in dih jemajoče poglede.

Skok s padalom pa ni edina možnost aktivnega preživljanja prostega časa v Vinodolu. Gosti v Vinodolu imajo poleg jadralnega padalstva še možnost cestnega in gorskega kolesarjenja, pohodništva, morskega in sladkovodnega ribolova in lova v gozdovih Vinodola in Gorskega kotarja. Prav tako imajo na voljo tudi kar nekaj kulturnih znamenitosti.

Vinodol ponuja tudi možnost nastanitve v apartmajih, sobah in hotelih. Vedno več gostov se odloča za moderno obnovljene stare kmečke hiše, ki jih je vedno več.

Več podrobnosti  si lahko preberete tukaj.