Vsak izmed ribičev, je kdaj prišel v situacijo, da je iskal nove ribiške palice. V takih primerih se ribiči največkrat odpravijo v ribiške trgovine, ali pa se usedejo za računalnik in pričnejo z raziskovanjem. Kaj najdejo? Kot prvo, verjetno vsak najprej opazi to, da pri vsakem trgovcu ne more dobiti vsega – torej, pri nekaterih ribiških trgovinah prodajajo ribiške palice Shimano, kje drugje jih pa spet nimajo v ponudbi. Vse to je razloga, da prihaja do različne ponudbe in povpraševanja, zaradi česar se potem lahko kreirajo različne cene – če recimo nek prodajalec ima neko palico, a je nihče drug nima, potem lahko gredo cene tudi v nebo!

ribiške palice

A vseeno, a so ribiči danes tako naivni, da bi vsemu temu nasedali? Najverjetneje niso, saj je z dostopom do interneta vse skupaj postalo veliko lažje – le kakšen klik ali dva in že lahko preverite cene v Sloveniji in drugod po Evropi. Zaradi vsega tega pretiravanja s cenami, se mnogi ribiči odločijo za nakup poceni ribiške palice – ampak tukaj se takoj prične porajati vprašanje, ali je to smiselno? Kakšna je kvaliteta, kako dolgo bo takšna palica zdržala in seveda tudi, kakšni bodo užitki s takšno palico, ko boste ujeli kakšno večjo ribo?

Če boste malce preverili in brali različne forume, vam bodo mnogi odsvetovali nakup poceni ribiške palice, ampak ni vedno tako. Določeni proizvajalci še vedno proizvajajo artikle, kateri so kvalitetni, a jim vseeno ne nabijajo cen. Zatorej, predlagamo, da vsake toliko obiščete kakšen ribiški forum, preberete novice iz sveta ribolova, ter opreme za ribolov in boste vedno na tekočem, kaj je kvalitetno in kaj ne. Kaj je pa tukaj še najbolje – pri nakupu poceni ribiške palice, ki je kvalitetna, vam bo v žepu še vedno ostalo nekaj denarja, da si boste lahko privoščili kakšen ribolov na jezerih kot so Bled, Kočevje, ali še kaj podobnega – vsak ribič dobro ve, kakšne ribe plavajo v teh vodah!