Rtg je kratica za rentgen, ki ga vsi poznamo kot napravo, ki lahko posname našo notranjost. Znana je kot naprava, ki seva in škoduje človeku. Na srečo je znanost tako napredovala, da to ni  več res in zobni rentgen je lahko veliko bolj učinkovit, posname tri dimenzionalne slike zob pa še sevanja nima takega, manj, kot ga dobimo iz okolice, v kateri živimo. Vendar nima vsak zdravstveni dom oziroma ustanova takšen rentgen, le eden v Ljubljani je, ki je zasebne narave. Dobra novica je ta, da tam ni nobenih čakalnih vrst in da bo za vaše zdravje res dolinico poskrbljeno.

rtg

Ko potrebujete rtg posnetek vaših zob in tkiv je dobro, da zdravnik res dobro vidi razdalje in oddaljenosti sprememb ter poškodb in kje os živci, če se na primer odločite za kakšen poseg kot je vsaditev umetnih zob v čeljusti. Zobozdravniku bo dosti lažje s tako tri dimenzionalno sliko vaših zob vi pa boste gotovi, da ne bo naletel na vaš živec. Tridimenzionalni rtg deluje drugače in zato je bistveno hitrejši ter oddaja v telo res malo sevanja, kot ga prejmete od sevanja iz okolja, v katerem živite v enem tednu, kar je res malo.

Zato je najbolj modra odločitev za kakovosten tri dimenzionalni rtg v zasebni ustanovi, kjer bodo za vas znali pav poskrbeti in bodo tudi direktno komunicirali z vašim zobozdravnikom, da bodo posneli tako sliko, kot je treba. Do te slike bo vaš zdravnik prosto dostopal v digitalni obliki kadarkoli bo hotel oziroma imel potrebo po tem.

Gotovo ste že kdaj obiskali kakšen rtg in tudi veste, da so čakalne dobe nore, včasih pa ne morete čakati in je treba narediti slike takoj. Slike morajo biti kakovostne, kar so  s sodobno tehnologijo bistveno bolj jasne in čiste, kot so bile do sedja s starimi tehnologijami, ki jih ima javni sistem.