Limfna drenažaRočna limfna drenaža, ki jo je ustanovil dr. Voddru je nekakšen postopek masaže s posebno tehniko glajenja. To glajenje vpliva na Vaše limfe oziroma limfni sistem. Ročna limfna drenaža, zakaj je to dobro? Kot že veste ima limfni sistem v telesu posebno nalogo, to je odstranjevati produkte presnove. Osnovni namen vsake limfne drenaže je čiščenje telesa. Limfna drenaža odstranjuje limfe, ki so nasičene z limfociti, odpadlimi snovmi s telesa in makromulekulami. To so vsi produkti iz metabolizmičnih celic. S tem seveda ustvarimo prostor oz. prehodnost. medceličen prostor tako, da postane bolj prehoden in tudi snovi, ki so potrebne za regeneracijo celic in normalno delovanje, lažje pridejo do svojega cilja.

Limfna drenaža bo posledično izboljšala delovanje Vašega imunskega sistema. Po tovrstnem tretmaju boste seveda dobili tudi več energije. Poleg tega, da boste imeli več energije, se boste počutili tudi lažji, ker Vam odpravijo zastoj limfne tekočine. Zaradi tega ne boste imeli več obremenitev. Limfna drenaža je tudi primerna za odpravljanje oteklin, okrevanje po operacijah in zlomih (hitrejše celjenje), izboljšanje odpornosti v imunskem sistemu. Limfna drenaža je tudi primerna za nosečnice, saj lajša otekline, krčne žile in lajša težave pri celulitu.

Limfna drenaža, ali je ta sploh primerna za Vas? Seveda je. Drenaža je primerna za vsakogar. Če se limfni sistem vozlov ali žil poškoduje, se tekočina ne more več premikati. Ker se zadržuje v bližnjem tkivu, povzroči nabrekanje. Če se tekočina predolgo časa zadržuje v tkivu, lahko seveda prepreči transport kisika v celice tkiva. In zaradi tega se celjenje rane upočasnjuje.

Limfna drenaža je priznana in znana po celem svetu, zaradi njenega koristnega in blagodejnega učinka. Tako da ni dvoma, da lahko Vam rešimo kakršen koli zaplet, kjer bo seveda drenaža naredila rezultat.