Polaganje parketa je lahko zabavno in hitro ter prepusto, če kupite že narejen parket na klik, ki ga ni treba lepiti. Naročite ga lahko kar na tej povezavi https://www.megaflor.si/polaganje-parketa/ in ga dobite na dom. Polaganje parketa na klik je tako preprosto, da ga lahko izvede vsak z malo žilice za hišna opravila, saj se enostavno kocke le zlagajo na tla in se zagozdijo druga v drugo. Po to talno oblogo pa lahko namestite tudi sami talno gretje. Če nabavite mreže, ki se samo položijo spodaj in priklopijo, lahko vse naredite sami. Malo drugače pa je, če imate v prostoru že pod ali da bi želeli parket lepiti na klasičen način.

polaganje parketa

Polaganje parketa na klasičen način z lepljenjem je zahtevno delo, ker je treba tla pravilno pripraviti, izbrati pravo lepilo, dobro zalepiti in čakati, da se posuši. Nato lahko šele brusite parket in ga polakirate. To traja precej časa, od nekaj dni, do nekaj tednov, odvisno od velikosti prostora in pogojev sušenja. Za ta čas prostori ne bodo uporabni, pa še veliko prahu boste imeli. Za polaganje parketa na klasičen način je najbolje, da pokličete mojstra, ki bo vse skupaj naredil gotovo najbolje, kakovostno in hitreje.

Če se vsemu temu hočete izogniti in imeti še talno ogrevanje ja najboljši plavajoči parket na klik, ki je že narejen. Naj bo v treh plasteh, da bo res kvaliteten. Takrat bo polaganje parketa enostavno. Če imate že v prostoru talno oblogo, lahko položite parket čez njo ali pa jo prej odstranite. V primeru, da bi bilo vse skupaj previsoko in se vrata ne bi mogla odpirati, je najbolje prejšnjo talno oblogo kar ostraniti.

Velika prednost parketa je v tem, da je večen, ko ga enkrat položite. Na nekaj desetletij se le obnovi njegov lak, pa je potem spet uporaben nekaj desetletij. Tako parket preživi več generacij in je lahko star preko 200 let, še deluje, če je seveda narejen iz pravega lesa, s pravilno tehnologijo in kvalitetno.