Peskanje jeklenih konstrukcij je eden najboljših načinov, kako na terenu odstranijo rjo in nečistoče, škaje ter plesni z jekla. Profesionalno peskanje jeklenih konstrukcij je brez prašenja v okolico in je dober način, da se pripravi konstrukcija za antikorozijsko zaščito ter nadaljnjo obdelavo. S peskanjem pa se doseže tudi strukturirana površina do te mere, kot želite. Podjetje Blast Tehnik je specializirano za tovrstno dejavnosti in izvede peskaje pri vas brez uporabe drugih dodatnih virov energije.

 peskanje jeklenih konstrukcij

Peskanje jeklenih konstrukcij izvajajo izurjene in usposobljene terenske ekipe, ki so visoko zmogljivi in lahko peskajo tudi največje konstituiranje ter objekte. Pri tem pa uporabijo visoko zmogljive stroje za peskanje, ki jih izdihujejo sami in jih nabavite lahko, če želite peskati sami. Če pa tega ne počnete pogosto, je morda ceneje in ugodneje ter hitreje, če se dogovorite, da vam podjetje to izpelje takrat, ko potrebujete. Peskanje jeklenih konstrukcij je namreč precej zahtevna zadeva in je dobro, da jo izvedejo usposobljeni kadri.

Ni pa nujno, da gre za peskanje samo jeklenih površin, peskanje se izvaja namreč tudi za druge površine, če je to potrebno. Če se odločite za peskanje jeklenih konstrukcij na terenu, je glavna prednost to, da ni treba objektov in konstrukcij demontirati, ampak jih speskajo kar take, kot so. Hitro bodo opravili svoje delo, ki bo zelo učinkovito, nato pa bodo izvedli še antikorozijsko zaščito.

Delavci bodo zaščitili delovišče in bodo tudi sproti odsesavali stran prah ter ostale nečistoče tako, da ne bo v okolici nobenega prahu. Ta postopek je tako varen, da ne boste imeli nobenih poškodb na strojih ali drugih konstrukcijah. Celoten postopek bodo izvedli v skladu s standardi kakovosti. Velikokrat peskajo mokro, to naredijo tam, kjer ne sme biti nobena prahu in največkrat se peskajo kamniti stebri ali beton. Z njih sprejo vse nečistoče, mah, grafite, sledi barvanja in podobno. Peskajo tudi vse velike predmete, ki oksidirajo in pa tudi vleka plovila. Odstranijo lahko tudi talne označbe ali speskajo star les, da ga lahko zaščitite. Pokličite in vprašajte, presenečeni boste, kaj se vse da.