Verjetno se je že vsak starš pred nakupom vozička vprašal, kateri vozički neki so najprimernejši za mojega otroka.Vozička, ki bi ustrezal prav vsem otrokom sveta ni. Otroci so med seboj različni, imajo različne zahteve, potrebe, eni uživajo v vožnji z vozičkom, spet drugi bi naredili vse, da jim ni potrebno sedeti v tem premikajočem se avtomobilu.

Različni pa so tudi starši in  njihov pogled na to, kakšni neki bi morali biti vozički, da bi si zaslužili opis funkcionalen. Kljub trudi vam zagotovo ne bo uspelo najti vozička, ki bi vseboval vse, kar si boste želeli. Različni dobavitelji imajo poudarek na različnih detajlih in stvareh. Vsa ta raznolikost pa omogoča, da lahko vsak starš v vsej poplavi vozičkov najde primernega zase. Žal pa je velikokrat tako, da ko najdemo pravi voziček ugotovimo, da zanj nimajo dovolj denarja. A naj vas potolažimo. Najdražji voziček ni nujno najbolj funkcionalen in varen.

otroški vozički

Testi neodvisne nemške organizacije so pokazali, da je bil najdražji voziček veliko manj varen kakor tisti cenejši, saj je vseboval škodljive kemikalije. Ja, prav ste razumeli, pri nakupu vozička morate biti pozorni tudi na kemikalije oziroma material ter snovi, ki jih voziček vsebuje in s katerimi je bil obdelan. Vsak starš želi svojemu otroku ponuditi le najboljše in prav zaradi tega zaupa proizvajalcem, da pri izdelavi vozičkov ne uporabljajo otrokovemu zdravju nevarnih snovi. A kaj, ko je danes nekaterim proizvajalcem veliko bolj pomemben denar, kakor pa zdravje otrok. Testi neodvisnih organizacij nam pokažejo, kateri otroški vozički so varni in katere so njihove prednosti.

Tudi vozički nižjega in srednjega cenovnega razreda so lahko zelo kvalitetni, varni in funkcionalni. Ker boste otroški voziček uporabljali nekaj let, si je smiselno za njegov nakup vzeti čas in preveriti kaj kateri voziček nudi in kakšna je njegova dodatna oprema. Nekateri vozički imajo pestro izbiro dodatne opreme, spet drugi pa vsebujejo le nekaj kosov.