Različnim ljudem odgovarjajo različni načine potovanja. Nekaterim ustreza bolj klasičen način, kjer rezervirajo hotel ali apartma, spet drugi pa so radi malenkost bolj avanturistični in se odločijo za potovanje s počitniško prikolico, kjer kampiranje združijo z udobjem. Nakup prikolice za kampiranje pa ni enostavna naloga, saj je na trgu veliko različnih počitniških prikolic, zato je pomembno, izberete pravo zase.

Nakup počitniške prikolice

Zakaj se odločiti za nakup počitniške prikolice?

Počitniška prikolica je idealna za vse, ki so naveličani hotelov in namesto klasičnega kampiranja strmijo k bolj udobni verziji. Nakup počitniške prikolice je odlično nadomestilo šotora, saj ste z njo še vedno v naravi, po drugi stani pa ima v notranjosti vse potrebno za vsakdanje življenje. Ker je prikolica z vami že od začetka potovanja, lahko vso prtljago že pred začetkom potovanja zložite v prostore v prikolici, po koncu potovanja pa ni strahu, da bi kjerkoli pozabili kakšno stvar, saj je vaš bivalni prostor vedno z vami.

Nakup počitniške prikolice je v primerjavi z avtodomom bolj primeren za tiste, ki bodo dalj časa ostali na istem mestu. Prikolico pustite na mestu za kampiranje, vi pa se z vašim avtomobilom odpravite raziskovati različne kotičke. Pri avtodomu, zaradi velikosti avtodoma vsi izleti niso mogoči, pri počitniški prikolici pa po tem, ko prikolico postavite na svoje mesto, zanjo ni potrebno več skrbeti in se z avtomobilom lahko odpeljete tudi na bolj odročne kraje.

Ne glede na to, s kom nameravate potovati, je nakup počitniške prikolice primeren tako za družine, pare, posameznike ali prijatelje. Vsekakor je odlična izbira tudi za lastnike domačih živali, da se jim ni treba preveč navajati na novo okolje, poleg tega pa vam ni treba skrbeti, če so v željeni nastanitvi dovoljeni hišni ljubljenčki.

Nakup počitniške prikolice je investicija za katero vam zagotovo ne bo žal, saj vam prikolica v primerjavi z drugimi nastanitvami res ponuja domač občutek, pa čeprav ste od doma stran tudi več sto kilometrov.

Kakšno počitniška prikolica je primerna za vas?

Pri počitniških prikolicah je cilj, da se notri počutite udobno in da vam nudi vse funkcije, ki jih potrebujete čez dan. To pomeni, da ima dovolj spalnih površin za vse ljudi, ki potujejo z vami, da ima kuhinjo, toaletne prostore in dovolj prostora za vso prtljago. Vsi elementi v prikolici morajo biti tudi ustrezno zavarovani in umeščeni tako, da je izkoristek v prostoru čim večji.

Preden se odločite za nakup počitniške prikolice se morate vprašati, kako veliko prikolico sploh iščete. Počitniške prikolice prihajajo v vseh velikostih, od najmanjših, ki so primerne za pare, do zelo velikih, kjer lahko udobno spi tudi večja družina.

Ker je namen potovanja, da se spočijete in se ne ukvarjate z nepomembnimi stvarmi, je funkcionalnost prikolice na prvem mestu. Ko se odločate za nakup počitniške prikolice zato preverite posamezne sklope. Pri kuhinji se prepričajte, da je dovolj odlagalne površine, predvsem pa dovolj prostorskih predalov, da tla niso zapolnjena s stvarmi, ki ovirajo prehod. Okna naj imajo možnost odpiranja in dobrega zapiranja, obenem pa tudi primerno zaščito pred soncem in nezaželenimi pogledi. Ker boste v prikolici preživeli kar nekaj časa je pomembno tudi, da so materiali v notranjosti enostavni za čiščenje. To je pomembna lastnost sploh za tiste, ki bodo potovali z majhnimi otroci, s katerimi je vedno pestro.