Nadzorne kamere in druge naprave za omogočanje varnosti v vašem domu in drugih objektih so vse pogostejša izbira kupcev. A še tako dobro izbrana nadzorna kamera vam ne bo dovolj učinkovito služila, če pri uporabi ne boste upoštevali določenih ključnih pravil.

Nadzorna kamera v stanovanju in v hiši

Najpreprosteje je z uporabo zunanje nadzorne kamere zavarovati stanovanje v bloku. Pogosto je dovolj že samo ena enostavna notranja kamera, ki je obrnjena proti vhodnim vratom. Na ta način si omogočite, da bi vas kdo lahko gledal, ne da bi mu dovolili. Za takšno vrsto videonadzora ne potrebujete dovoljenje sosedov.

nadzorna kamera

Pri uporabi nadzorne kamere v hiši je nekoliko več dela. Ker boste najverjetneje želeli nadzirati vse dostopne do nje, boste potrebovali štiri nadzorne kamere, in sicer po eno za vsak vogal. Kamere morajo biti nameščene v kakovostnem ohišju, da so dobro zavarovane tudi pred manj ugodnimi vremenskimi vplivi. Usmerjanje nadzornih kamer mora biti izjemno natančno, saj smejo videti le vaše področje in prav ničesar drugega. Najbolje se je odločiti za nakup nadzorne kamere, ki je opremljena z nevidnim izvorom infrardeče svetlobe. Takšna kamera dobro vidi tudi v temi.

Cena nadzornih kamer

Višja kot je ločljivost nadzorne kamere, višja je njena cena. Splača se vam odločiti za kamero višje ločljivosti. Pomembno je še, da ima izbrana kamera vmesnika za priključitev v računalniško omrežje. Na splošno pa velja, da se cene za nadzorne kamere gibljejo nekje od 50 evrov naprej.

Izkušeni in strokovno podkovani prodajalec vas bo pri izbiri kamere za nadziranje opomnil še na pomen podatka o širini vidnega kota. Ta pove, koliko površine pred kamero je v vidnem polju.