Ste že bili na tej spletni strani? Če še ne, jo lahko obiščete z enim klikom na naslednjo povezavo: Moj atelje arhitektura in oblikovanje. To je spletna stran, kjer vam nudijo usluge arhitekture, grafičnega oblikovanja in razne dekoracije.

Delo opravljata dve sestri, prva je magister inženir arhitekture, druga pa obiskuje 4. letnik na fakulteti v Ljubljani, program arhitekture. Posebej sta pozorni da se hitro odzoveta na povpraševanja, k projektom pristopita individualno ter projekte hitro izpeljeta do konca.

arhitekt

Kdo pa je arhitekt in kaj sploh počne? To je neka oseba, katera se ukvarja z arhitekturo. Za to mora biti ta oseba usposobljena na tem področju, mora imeti dovoljenje za samo načrtovanje in projektiranje ter nadzor, nad samim objektom, ko se ta gradi. Arhitekt je torej oseba, ki ima licenco, katera nam lahko nariše načrt za objekt in ta načrt se lahko potem tudi uporabi za izgradnjo tega objekta.

Kaj pa spada pod grafično oblikovanje? Ta pojem je kar širok in pod grafično oblikovanje bi lahko umestili vse kar se tiče umetnosti. Recimo, da imamo neko stranko ki potrebuje logotip za svoje podjetje, z grafičnim oblikovalcem se bo ta stranka pogovorila, kakšen logotip hoče imeti, kaj hoče, da logotip predstavlja in še kaj. Grafični oblikovalec pa bo tak logotip oblikoval po željah stranke, da bo izgledal kar se da dobro.

Potem pa je tu še dekoracija, ki jo izdelujeta ti dve dekleti. Izdelujeta vse od poročne, božične dekoracije ter tudi dekoracije izložb. Dekoracija prihaja v različnih oblikah, in ni preprosto narediti takšno ki bo ustrezala namenu. Dekoracija lahko privablja in odganja določene vrste ljudi. Če je nekaj zelo kičasto, bo odvrnilo veliko ljudi, vendar bo privabilo ljudi, ki imajo radi kič. Oblikovanje dekoracije ni lahko, saj moramo vedeti za kakšen namen je, kaj želimo z njo doseči, potem pa jo je potrebno še ustrezno oblikovati, da bo ustrezala svojemu namenu.