Notranja vrata so prav tako pomembna, kot zunanja. Z njimi ločujemo prostore in dajemo stanovanju možnost, da nam nudi zasebnost, kjer si to želimo. notranja vrata so lahko iz različnih materialov, od stila vašega stanovanja pa je odvisno, katere izberite zase.

notranja-vrata

Lesena vrata so kvalitetna, saj vemo, da je les naraven in trpežen material, hkrati pa oddaja domačnost in nam daje občutek topline. Lesena vrata so dobra izbira če želimo kvalitetno toplotno in zvočno izolativnost v stanovanju. So nekoliko dražja, kot notranja vrata iz drugih materialov, vendar se splača malo več odšteti, saj nam ravno zato, ker so iz naravnega materiala, nudijo udobno bivanje. Če ste menja, da v vaš ambient ne paše les pa lahko izberete plastična vrata. So tudi kvalitetna, vendar imajo v primerjavi z lesenimi vrati nekaj pomanjkljivosti. Med drugim, niso tako dobro zvočno in toplotno izolativna. Nekateri pa se glede na stil, ki prevladuje v stanovanju, oziroma hiši, odločijo za vrata, ki so delno ali pa v celoti zastekljena. Taka vrata dajo poseben estetski videz, hkrati pa ne pašejo v vsak prostor, zato je treba premisliti, če jih res želite izbrati. Poleg materiala pa notranja vrat loči tudi njihov stil:

Drsna vrata – so primerna za stanovanja, kjer zaradi pomanjkanja prostora, ni možno vgraditi navadna krilna vrata.

Stilna vrata – imajo več variacij notranjih vstavkov, lahko je to panel, steklo ali aluminijasti vstavek.

Panelna notranja vrata – imajo sredico s panelom, ki je zelo trpežen in tako poskrbi za dodatno varnost.

Steklena vrata – vrata, ki so v celoti steklena so dobra izbira za tiste, ki si želijo prostor popestriti z moderno eleganco.

Notranja vrata morajo biti taka, da pašejo v prostor, hkrati pa morajo nuditi udobje in estetski videz. Glede na stil vašega doma se odločite kakšna vrata so najboljša za vas. Pomislite tudi recimo na to, da če imate otroke, mogoče steklena vrata niso najboljša izbira.