Ste se naveličali poslušati žene/ moža in nebi radi več bili v bližini te osebe, ker se vam počasi že gnusi in gre na živce. Bi radi naredili vse samo, da gre stran ali pa je to samo še enostranska ljubezen, kjer vi njega/ njo ljubite on/ ona vam pa ne vrača ljubezni. Konec lahko naredite na čisto lahek način tako, da greste na sodišče in vprašate, če lahko razveljaviš zakonsko zvezo in kako ta ločitveni postopek poteka.

Če imata polnoleten sin/ hčerka težave, da ne moreta več poslušati prerekanja in kletja se lahko v teh pogojih na sodišču zahteva razveljavitev zakona. Na sodišču je lahko ločitveni postopek tak, da se lahko poročena skupaj sporazumno zmenita in se ločita ali pa se tožita oba ali pa samo en.

Pri sporazumni ločitvi se morata oba zakonca strinjati za ločitev. Na spletni strani www.ločitev.si imate napisan sporazumni ločitveni postopek. Nudijo vam svetovanja v vašem primeru in vam pomagajo sestavit sporazum o otrocih, če jih nimate se postopek lahko zaključi v kratkem času saj imajo otroci še največ zakonov. Zakoni določajo tudi kdo od zakoncev bo ostal in postal lastnik stanovanja na to vpliva predvsem služba, ker mora drugi zakonec, če slučajno nima službe in je ne mora dobiti bo on dobil, ker pri ločitvi mora imeti tisti, ki nima službe vsaj sredstva za preživetje. Sporazumni ločitveni postopek lahko preide v tožbeni, če se zakonca ne morate dogovoriti oz. se med sabo sporazumeti.

Tožbeni ločitveni postopek poteka tako, da mora vsaj eden od zakoncev dati oz. vložiti tožbo. Za tožbo zadostuje, da je zveza med poročenima postala nevzdržna vsaj za enega in tudi ni pomembno kdo je dal tožbo zoper drugega. Tožbeni ločitveni postopek bo potekal zelo dolgo časa tako, da če resno mislite it v tožbeni postopek se pripravite na dolgo čakanje in pa sodni stroški vas bodo zelo veliko stal.

Na prej navedeni spletni strani vam tudi nudijo pomoč in odgovore za ločitveni postopek. Na voljo so vam 24 ur na dan vse dni v tednu. Če je sodišče daleč stran od vas lahko izpolnite njihov kontaktni obrazec, ki je narejen za ločitev in jim ga pošljete po mailu po katerem se boste tudi zmenil za termin kdaj bo sestanek in kdaj se bo začel ločitveni postopek.