Obnova fasade na večstanovanjskem bloku je na začetku nekaj povsem drugega kot na primer izdelava fasade na vaši hiši. Za novo ali obnovljeno fasado na večstanovanjskem objektu boste namreč potrebovali še soglasje drugih stanovalcev, ki pa mora biti vsaj 75 %.

Če se stanovalci odločijo za prenovo fasade na večstanovanjskem objektu, potem se je treba v prvi vrsti vprašati, ali je prenova povsem smiselna. Če je objekt star in energetsko slabo učinkovit, je na nova izdelava fasade na večstanovanjskem bloku zagotovo ena od najboljših investicij.

Naloga upravitelja pri izdelavi nove fasade

Izdelava fasade na večstanovanjskem bloku pred pričetkom zahteva kar nekaj pomembnih srečanj, kjer se najprej debatira o tem, ali je fasada na objektu sploh smiselna. Nato je treba pridobiti še vsa potrebna soglasja.

Ko so pridobljena vsa potrebna dovoljenja, ima v nadaljevanju praviloma večjo vlogo upravitelj, ki se poveže z različnimi ponudniki izdelovanja fasad.

fasade

Cena izdelave fasade na večstanovanjskem objektu

Izdelava fasade na večstanovanjskem bloku pa je tako kot pri drugih vrstah izdelave fasad odvisna od več dejavnikov. V prvi vrsti je najpomembneje, da si izberemo dobrega ponudnika, ki nam bo svetoval fasadne sisteme, ki ponujajo odlično razmerje med učinkovitostjo in ceno.

Ponudnike izdelovanja fasad na najrazličnejših objetih se najuspešneje lahko išče kar s pomočjo spleta. Izberemo si nekaj najbolj uveljavljenih, ki jim pošljemo povpraševanje. Na podlagi njihovih ponudb, ki nam jih lahko pošljejo kar po spletu, se najlaže odločimo za najkakovostnejšo in cenovno dovolj dostopno ponudbo. Na splošno velja, da se cene izdelave fasade na večstanovanjskih objektih pričnejo nekje pri 20 000 evrih.