Morda ste jih že videli voziti po mestih – zmogljivi e skuterji so priročni, zabavni in okolju prijazni, zato ni čudno, da so e skuterji vse bolj priljubljeni. In zdi se, da bodo ostali: po nedavnem poročilu naj bi prodaja električnih skuterjev do leta 2025 dosegla 5,6 milijarde dolarjev!

E skuterji

Kaj so električni skuterji?

E skuterji so dvokolesna vozila, ki jih poganja elektrika. Običajno dosegajo največjo hitrost 50 km/h in z enim polnjenjem prevozijo do 90 kilometrov. Električni skuterji delujejo enako kot vsa druga električna vozila – imajo baterijo, ki jo je treba napolniti, da poganja motor. Električni skuter lahko napolnite tako, da ga priključite v standardno vtičnico ali pa ga odpeljete na posebno polnilno postajo. Ko je skuter napolnjen, se le usedete nanj in začnete voziti!

Prednosti uporabe električnih skuterjev

Obstaja veliko razlogov, zakaj ljudje radi uporabljajo električne skuterje. Prvič, so veliko bolj okolju prijazni kot vozila na bencinski pogon, saj ne proizvajajo nobenih emisij. Poleg tega je njihova uporaba cenovno zelo ugodna – vožnja z električnim skuterjem stane približno 0,02 evra na kilometer, kar je ceneje kot vožnja z avtobusom ali vožnja z vozilom za souporabo! Če morate iti nekam, kjer je predaleč za hojo, a preblizu za vožnjo, je električni skuter odlična rešitev.

Zakaj potrebujete električni skuter?

Če ste naveličani obtičati v prometu ali plačevati visoke cene goriva, potem je električni skuter kot nalašč za vas. S tem skuterjem se lahko vozite po mestu, ne da bi vas skrbelo, da boste obtičali v prometu ali zapravili veliko denarja za gorivo. Poleg tega je ta skuter okolju prijazen, zato se lahko pri njegovi uporabi dobro počutite. Poleg tega lahko z visoko največjo hitrostjo brez zamud pridete, kamor želite

Zaključek

Če se še niste odločili za električni skuter, ni boljšega časa kot zdaj! Ta okolju prijazna, cenovno ugodna in priročna vozila vam bodo zagotovo olajšala življenje – in komu to ni všeč?