Čustvena inteligenca nam pove, kako se znamo spopadati s svojimi čustvi in čustvi drugih ljudi, kako to prenašamo, kako se odzivamo v določenih situacijah. Torej to pomeni: višja je naša inteligenca tem bolj bomo uspešni v našem življenju. Našo čustveno inteligenco lahko skozi leta izboljšujemo in tako bodo postajali vedno boljši. Prav tako se ljudje z višjo čustveno inteligenco v življenju boljše znajdejo. Čustvena inteligenca je mogoče ne tako znan pojem, tako da mogoče ne veste vsi, kaj to pomeni. Je pa v večini to kot neke vrste IQ. To pa menimo, da je vsem znana beseda. Je pa res, da smo si vsi ljudje različni in tako je tudi pri čustveni inteligenci. Nekateri imajo višjo, spet drugi pa nizko. Seveda se pa da skozi leta svojo čustveno inteligenco povečati.

čustvena inteligenca

Pomeni pa drugače čustvena inteligenca, kako ste drugače v življenju zmedeni oziroma kako v bistvu nadzorujete svoja čustva. To pomeni, če je vaša inteligenca visoka, da se znate obvladovati in, da mogoče ne pokažete takoj čustev, kar je še kako pomembno v stresnih situacijah. V teh situacijah ljudje z nizko čustveno inteligenco hitro pokažejo strah in tudi živčnost, to pa vas lahko včasih veliko stane. Drugače pa ta inteligenca lahko še kako vpliva na naše medsebojne odnose.

Čustvena inteligenca je pomembna v našem življenju. Skozi svoje celotno življenje jo lahko izboljšujemo. Tako bodo lahko bolj nadzorovali naša čustva. Ker slaba čustva in, če jih pokažemo v ne najboljših situacijah in so čustva napačna, lahko pokvarijo medsebojne odnose. Res je pomembno, da je naša inteligenca visoka in ne nizka. Skozi življenje jo imate čas izboljševati. Je pa res to kot nek IQ, ki pa zagotovo drugače veste vsi, kaj pomeni. Ampak tako kot se ločimo ljudje po veliko lastnosti, tako se tudi ločimo po naši čustveni inteligenci. Se pa lahko naučite nekatere trike čustvene inteligence.